Van alle verschillende boetes die er uitgeschreven kunnen worden door de politie zijn verkeersboetes veruit het meest talrijk. Elke dag opnieuw zijn er dan ook heel wat Nederlanders die een dergelijke boete in de bus krijgen. In veel gevallen kan het echter de moeite waard zijn om een verkeersboete bezwaar in te dienen. Vaak gaan mensen er in de praktijk zomaar vanuit dat een dergelijk bezwaar geen kans op slagen heeft, maar de realiteit leert ons toch iets compleet anders. Wil jij graag ook te weten komen hoeveel kans een mogelijks bezwaar van jouw kant uit op slagen heeft? Dan is het zeker en vast een aanrader om verder te blijven lezen.
Op welke manieren kan er een verkeersboete worden opgelegd?
Het ontvangen van een verkeersboete is mogelijk naar aanleiding van verschillende vergrijpen. In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk dat je te snel hebt gereden. Voor het overgrote merendeel van de verkeersboetes geldt in de praktijk dat ze omwille van deze reden worden verstrekt. Dit is echter uiteraard niet alles. Ook als je bijvoorbeeld door een rood licht bent gereden zal je tot de vaststelling komen dat je daarvoor een boete kan ontvangen. Hetzelfde geldt overigens ook voor de situatie waarin je bijvoorbeeld bent gevat met je telefoon in de hand.
Wanneer teken je verkeersboete bezwaar aan?
Voor heel wat mensen geldt dat ze vermoeden dat de verkeersboete die ze hebben ontvangen wel correct zal zijn. Dat is echter niet juist. Een verkeersboete bezwaar aantekenen kan dan ook in heel veel verschillende gevallen wel degelijk de moeite waard zijn. Wanneer je een dergelijk bezwaar aantekent spreekt het echter wel voor zich dat je goed moeten weten waar je mee bezig bent. Het aantekenen van een foutief bezwaar of een bezwaar zonder slaagkans kan er namelijk in de praktijk zomaar voor zorgen dat je krijgt af te rekenen met extra kosten bovenop de initiële boete.
Ben je er echter zeker van dat de boete die je hebt ontvangen ten onrechte werd opgelegd? In dat geval spreekt het voor zich dat een verkeersboete bezwaar aantekenen zonder meer de moeite waard kan zijn. Vaak is het wel zo dat je in afwachting van de behandeling van je verkeersboete bezwaar de boete alsnog dient te betalen. Krijg je achteraf gelijk? Dan spreekt het voor zich dat je het boetebedrag terugbetaald zal krijgen. Hou er wel rekening mee dat de afhandeling van je bezwaar een behoorlijke tijd kan duren. Hier zal ook de jurist je voor waarschuwen.
Welke persoon kan je helpen met verkeersboete bezwaar maken
Wil je een verkeersboete bezwaar aantekenen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat je daarvoor een beroep zal willen doen op de diensten van een gespecialiseerde jurist. In eerste instantie zal er door deze jurist worden gecontroleerd of je bezwaar kans op slagen heeft of niet. Is dat het geval? Dan kan deze het dossier opstarten. Is hij of zij van mening dat dit niet zo is? In dat geval zal er je waarschijnlijk worden geadviseerd om niet verder te gaan met de procedure. Dat spreekt voor zich.